Nedir Bu Müslin Kumaş

Müslin Bornoz

Müslin örtüler, müslin bezler, yüzlerce yıldır annelerin bebeklerini uyuturken kundak için kullandıkları kumaşların başında geliyor. Bunun tabii ki birden çok sebebi var. Gelin beraber, annelerin bebeklerini uyutmak, temizlemek, kurulamak, güneşten korumak gibi sayısız aktiviteyi yaparken neden müslin örtüleri tercih ettiğine beraber bakalım. 

 

1. 100% pamuk 

Müslin örtüler, geleneksel olarak 100% pamuktan üretilir. Son zamanlarda bambu gibi başka doğal elyaflardan da üretimleri sağlansa da bambu müslinler çabuk topaklandığı ve zor kuruduğu için halen en çok tercih edilen 100% pamuk müslinlerdir. Pamuk, doğallığı sebebiyle bebeklerin narin cildine en uygun elyaftır. 

 

2. Havayı geçiren yapı

Müslin, gevşek dokunan, yumuşak ve havayı geçiren bir yapıya sahiptir. İçinde petrol bazlı polyester gibi iplikler kullanılmayan 100% pamuktan müslin örtüler bebeklerin vücut sıcaklığını mevsim bağımsız dengelemeye yardımcı olur. Bebekleri terletmez, havayı geçirdiği için rahat, mışıl mışıl bir uyku uyumalarını sağlar. Bu sebeple yüzyıllardır anneler bebeklerini kundaklarken, uykuya yatırırken müslin bezleri kullanmıştır. 

 

3. Suyu absorbe eden yumuşaklık

Müslin, inceliği ve yumuşaklığı sebebiyle sadece uykuya yatırırken değil, bebekleri banyo ve deniz sonrası kurularken, bebeklerin terini alırken ve bebekleri beslenme sonrası temizlerken de en pratik, en kullanışlı alternatiftir. Müslin bezler hem havlu kadar emici hem havludan daha yumuşaktır. 

 

4. Dayanıklılık

Müslin örtüler, yıkandıkça şaşırtıcı bir biçimde daha da yumuşar. Oldukça ince olmalarına rağmen, sık dokundukları için çok da dayanıklıdırlar. Bebek ürünlerinde özellikle ilk yıllarda her kullanımdan sonra müslinlerinizi yıkayacağınız düşünülünce, bu dayanıklılık büyük bir avantaja dönüşür. Müslin bezlerini yıkadıktan sonra ütülemenize de gerek yoktur. Yıkayıp kuruttuktan sonra binlerce defa müslininizi kullanabilirsiniz. 

 

5. Tasarım avantajı

Müslin örtüler, anakucağı kılıfından kurulanma örtüsüne, mama önlüğünden emzirme önlüğüne, içine elyaf konan oyun halılarından alt değiştirme matlarına pek çok farklı modelde üretilebilir. Bebeğinizi büyütürken özellikle ilk yıl en çok kullanacağınız bu tür ürünleri 100% doğal pamuktan üretilmiş müslin alternatifler arasından seçebilirsiniz. Katlandığı zaman anne bebek bakım çantasında fazla yer de kaplamayan bu dayanıklı, doğal ve kullanışlı müslin ürünlerin tamamını Zeliha Baysan'ın müslin koleksiyonunda bulmanız mümkün! 

 

Etiketler: Terletmeyen, Antibakteriyel, Müslin Kumaş, Muslin, Müslin, Muslın, Müslim, Muslim, unisex, organik, doğal, natural, kids, çocuk, pamuk
Haziran 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR